Wist je dat er nog best wel wat te winnen valt met jouw eigen huis-tuin-en-keukenfoto’s? Wonderlijke vakantiekiekjes van je reis naar Frankrijk, schattige fotootjes van je pasgeboren baby of gekke plaatjes van je drukke maar hilarische viervoeter: gooi ze niet weg, maar gebruik ze voor de deelname aan een fotowedstrijd!

Er zijn tientallen online fotowedstrijden waar je eenvoudig aan mee doet. De één heeft nog mooiere prijzen dan de ander! Zo zijn er regelmatig vergrote afdrukken van je foto te winnen, maar het komt ook voor dat de hoofdprijs van de wedstrijd een tripje naar het buitenland is. En wie wil er nou niet gratis op vakantie?

Wil je meedoen aan een fotowedstrijd, lees dan goed de reglementen door. Hierin staat precies aangegeven wat er op de foto moet staan. Dat kan bijvoorbeeld iets heel simpels zijn, zoals het mooiste vakantiekiekje van afgelopen zomervakantie. Maar soms zitten er specifiekere regels aan de foto die je moet insturen. Schrijft een bedrijf in knuffels een prijsvraag uit, dan is de kans groot dat je ervoor moet zorgen dat één van de knuffels op een bijzondere manier gefotografeerd wordt. Of misschien is een ijssalon wel op zoek naar jouw leukste ijsfoto! Er zijn allerlei thema’s te vinden, waardoor er altijd wel een wedstrijd is die in jouw straatje past. Dol op vissen en fotograferen? Zoek dan een fotowedstrijd waarbij je jouw grootste vangst per foto moet opsturen! Ga je graag naar de dierentuin? Vergeet dan niet om je camera mee te nemen: dieren zijn vaak een populair onderwerp voor fotowedstrijden. Maar ook kinderen zijn een gewild onderwerp: zet ze op de foto terwijl ze aan het klauteren zijn in de speeltoestellen of zet juist een hilarisch moment van je kleine op te foto. Bijvoorbeeld dat hij of zij een bord spaghetti naar binnen probeert te werken en de saus overal zit, behalve in de mond.

Heb je een wedstrijd gevonden die jij leuk vindt? Kijk dan of je niet nog een foto hebt liggen die je kan gebruiken. Zo niet, pak dan meteen de camera bij de hand en ga op perfecte-foto-jacht! Wie weet win jij binnenkort wel een hele mooie prijs met je kiekje.